محصولات تکنولوژی3: اینستامینیوفن
نوع اول: شبکههایی که فقط میتوانید با مخاطبین گوشی یا آنهایی که شمارشان را دارید در ارتباط باشید. مانند: WeChat ، WhatsApp ، Viber BisPhone و ...که با پدر ومادرتر از نوعِ دوم هستند.
نوع دوم: شبکههایی فیسبوک مانند که علاوه بر مخاطبین خود، میتوانید باهرکس که نمیشناسید ارتباط آزاد داشته باشید. مانند: Instagram، Wisgoon، BeeTalk، Tango، kik و...
تقریبا قصد ندارم از مضرات این شبکهها بگویم. چرا که با یک سرچ کوتاه در اینترنت، با تعداد زیادی متون و مقالات که از مضراتِ بالای این نرمافزارها گفتهاند، روبهرو خواهید شد. همینطور آنچیزی که بیشتر مدنظر من است، نوعِ دومِ این نرمافزارهاست.
ازآنجایی که تلفنهمراه دائما همراه ماست و دسترسی به اینترنت بسیار آسان، لذا تغییر سبک زندگی و کشاندنمان در زندگی دوم(Second Life)، کارِ مشکلی نیست. دنیایی که مطابق با میل افراد طراحی میشود و درآن هر کاربر مانند یک شهروند است. شهروندی خودمختار.
همین مقدار برای توضیحات ابتدایی کافیست.
:::::::::::::::::::::::::::
این نرم افزارها به یکباره آمدند. بدون فرهنگ سازی، جزئی از زندگیمان شدند! فرهنگ سازی که بماند، هیچ قاعدهای هم برایش تدارک دیده نشد. خب چه میشود؟ دنیایی که در آن هرطور میخواهی زندگی میکنی و هرکاری بخواهی انجام میدهی. دنیایی بدون هیچ قید وبند.
حالا کمی چشمانتان را نبندید. بلکه اگر باهمین چشمان بازتان هم، شهری را تصور کنید که در آن هیچ قید و بندی وجود ندارد و هرکسی هرکاری که میخواهد میکند، به عمق فاجعه پی خواهید برد.
پس نباید از سیلِ ناهنجاریها در آینده تعجب کرد. ناهنجاریهایی که هرچند منشأش در دنیای مجازی بوده اما در آینده به دنیای حقیقی سرایت خواهد کرد. چرا که دنیای مجازی حضورش چیزی جدای از دنیای حقیقی نیست.
پس نیاز است که نگران شویم
از اینکه عدهای در این شبکههای مجازی کشف حجاب کردهاند، باید نگران شد.
اینکه عدهای عکسهای نیمه برهنه خود را میگذارند تا لایکها و توجهات بیشتری پیدا کنند باید نگران شد.
اینکه دختران و پسران اعم از مذهبی و غیرمذهبی راحت و بیپرده باهم گفتگو میکنند، باید نگران شد.
اینکه عدهای دائما از خودشان تصویر میگذارند و از خودشان میگویند، باید نگران شد.
اینکه فرد دائما از لحظات زندگی خود تصویر میگذارد و میلِ به نبودن حریم خصوصی دارد، باید نگران شد.
اینکه افزایش تعداد دنبال کنندگان(followers) اهمیت پیدا میکند، باید نگران شد.
اینکه عدهای مذهبی فارغ از دغدغه، وارد این محیط میشوند و همرنگ جماعت عمل میکنند، باید نگران شد.
اینکه عدهای به امید بهبود وضعیت این فضا و کار فرهنگی وارد این محیط میشوند، اما پس از مدتی، اینها هم ریشههایی از موارد بالارا از خود نشان میدهند، باید نگران شد.
اینکه عدهای به امید تشکیل خانواده پا درچنین جایی میگذارند، باید نگران شد.
اینکه اینستاگرام مکانی میشود برای جبران کمبود محبت و کمبود توجه باید نگران شد.
اینکه حیا دراین شبکهها بسیار کمرنگ میشود و قبح ارتباط با نامحرم بین مذهبیها میشکند، باید نگران شد.
اینکه در اینستاگرام، همکار بودن و همدانشگاهی بودن را دلیلی میدانند برای صمیمی بودن با نامحرم، باید نگران شد...
از اینکه کسی به فکر این نیست؛ که شبکههای اجتماعی دارد مردم را لیبرالیسم بار میآورد و اینستاگرام مردم را اومانیسم میکند، باید نگران شد.